Gáti tanya

Baranya megyében, a Dráva és a Mattyi-tó szomszédságában, festői környezetben várjuk kedves Vendégeinket a hazai tanyavilág hamisítatlan hangulatát idéző, megújult lovastanyánkon.

Fontosnak tartjuk a vidéki élet felpezsdítését, valamint a természettel összhangban való élet megvalósítását és megismertetését. Ennek érdekében gazdag örökségünkből, a magyar hagyományok kincses tárházából merítünk, és belőlük egy csokorra valót átnyújtunk Önöknek. Lehetőséget teremtünk hagyományos kézműves mesterségek megismerésére, kipróbálására. Az ősi magyar háziállat fajták mellett a lovakkal is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek; akár lovaglás vagy kocsizás alkalmával is.

Éttermünkben élvezhetik a környék hagyományos ízeit, melyet az alapanyagként használt saját előállítású húsok és füstölt áruk tesznek igazán egyedivé. A kemencében sült és bográcsban főtt különlegességek mellé zamatos villányi és siklósi borokat kínálunk.

Kerthelyiségünkben árnyas fák lombajai alatt pihenhetnek meg az ide látogatók. Télen pedig részt vehetnek hagyományos falusi disznóvágáson és az azt követő toron.

Tágas csűrünk akár 200 fős családi és céges rendezvények ideális helyszíne.

Kedves vendégeink részére szállást is biztosítunk hagyományőrző környezetben, nádfedeles tanyasi házaink összkomfortos –fürdőszobás, központi fűtéssel, TV-vel és wifi kapcsolattal ellátott szobáiban.

jatszoter

A bekerített játszópark fedett színpaddal áll a kicsik és nagyok rendelkezésére. E hely kiválóan alkalmas közös játékra, és akár gyermekeknek vagy felnőtteknek szóló előadások, szabadtéri rendezvények megtartására.

Saját készítésű kézműves füstöltáruink és saját, minőségi villányi borunk is kapható az itt található helyi termékek boltjában. Folyamatosan szépülő lovas- és íjász pályánk lovas versenyeknek és bemutatóknak ad helyet.

A kirándulni vágyók felfedezhetik e táj szépségeit lóháton, lovaskocsin, kerékpáron és gyalogosan is, míg a horgászat szerelmesei a szomszédos Mattyi-tó, Hótedra (Dráva holtágak) és Dráva partján tölthetik szabadidejüket feledhetetlen környezetben. E vadban gazdag vidéken vadászatokat is szervezünk.

Közelünkben található Harkány méltán híres fürdője –nem csak gyógyulni vágyóknak. A Tenkes-hegy oldalába simul Mária búcsújáró kegyhelye, Máriagyűd.

Egy ugrásnyira található a részben megújult Siklósi Vár, aljában pedig az egész családnak felfrissülést nyújtó, nemrég épült hideg- és meleg vizes fürdő.

Fedezzék fel gyönyörű, változatos vidékünket! Akár pihenni, kikapcsolódni vágynak, akár izgalmas, élménydús napokat szeretnének eltölteni,

nagy szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!

GÁTI PAPA HÁTSÓ UDVARA

Udvar

A Gáti Tanya tulajdonosának édesapja alapozta meg a család mezőgazdasági és állattenyésztési múltját. Az ő emlékére épített hátsó udvarban Vendégeink autentikus környezetben ismerkedhetnek meg az ősi magyar háziállat fajtákkal. Kicsik és nagyok számára egyaránt tanulságos és szórakoztató családi program egy sétát tenni Gáti papa hátsó udvarán. A baromfiudvar sokféle lakója mellett nyulak, borjak, mangalicák, pónik és lovak várják az ide látogatókat.

A Gáti Tanya egyik büszkesége Zöldséglabirintusunk. Az egyedi kialakítású – matyó mintát formázó- emelt ágyásokban számos zöldségféle található. A bemutatókert célja, hogy gyermekeink lássák, a boltban vásárolható zöldségek milyen növényeken teremnek, hogyan is néznek ki, mielőtt a pultba kerülnének. Emellett garantáltan egészséges és jó minőségű alapanyagként szolgálnak többek között a saját készítésű füstöltáruinkból összeállított tanyasi ízelítő tálakon és piknik csomagokban is.