Pécsi Kerfém Bt. és VG-Profi Kft.

Címek, elérhetőségek:

Pécsi Kerfém Bt.

Cím: 7854 Matty, Kültelek 2.
Ügyvezető: Csapláros György
Elérhetőség: 06-30/544-1630
Műszaki vezető: Csölle Zoltán (német nyelven is)
Elérhetőség: 06-30/912-7673

VG-Profi Kft.

Cím: 7854 Matty, Kültelek 2.
Ügyvezető: ifj. Csapláros György
Elérhetőség: 06-30/489-3516
Műszaki vezető: Bock József
Elérhetőség: 06-70/615-0681

Mindkét cég elérhető az alábbi vonalas számon:

Telefon: 06-72/706-513
Fax.: 06-72/706-213
E-mail: vg-profi@h-wnet.hu

A  Pécsi Kerfém Bt. 1992-ben alakult. Megalakulása óta teljes mértékben magyar tulajdonban lévő családi vállalkozásként működik. Szerencsés kapcsolatfelvétele folytán kezdetben kimondottan komplett építőipari gépek és azok alkatrészeinek a gyártásával foglakozott, az akkor még nyugatinak számító európai piacra. Exporttevékenységének célállomásai: Németország, Ausztria, Svájc. Megrendelőik – mind a mai napig – olyan Európában ismert, építőipari alapanyagot előállító vállalatok, mint a német Hasit Trockenmörtel GmbH, az osztrák Röfix AG., vagy éppen a svájci Fixit AG.

Fő tevékenységi körük továbbra is vakológépek, habarcskeverők, horizontális átkeverők és azok kopó alkatrészeinek, valamint az ezzel összefüggő technológiai berendezések alkatrészeinek a gyártása. Jelentős eredménynek könyvelik el a német partner kívánságának megfelelően az általuk kifejlesztett 230 V hálózati feszültséggel működő abszolút mobil és könnyen kezelhető habarcskeverő gépet a Hasimix xxs-t. Mindezek mellett a magyar piacon elsősorban lakatosipari és forgácsoló munkával szolgálták ki az igényeket. Fejlődésüknek  köszönhetően az idők folyamán komoly kapcsolatba kerültek a Duna-Dráva Cement Kft. Beremendi Gyárával, ahol már több mint 10 éve folyamatosan részt vesznek a több hónapot igénybe vevő évenként ismétlődő nagyleállási karbantartási munkálatokban. Ezen túlmenően ma már a gyár igényeinek megfelelően, a biztosított műszaki dokumentációk alapján gyártással és beépítéssel is foglakoznak.

Ezek általában a következők:
– komplett szállítószalagok gyártása beépítése
– elemes szalagok gyártása és beépítése
– kőtörőkosarak gyártása és beépítése
– fluid csatornák gyártása és beépítése
– kőtörőház gyártása és beépítése
– tisztító szalagok gyártása és beépítése

A megnövekedett feladatok határidőre történő teljesítésére –  részben a  szakosodás gondolatát is felvetve 2006-ban a család létrehozta második vállalkozását: VG-Profi Kft. néven. Az új vállalat már évek óta olyan komoly megrendelőt tudhat magának, mint az osztrák Mai International GmbH, akiknek habarcskeverő alapgépeket és különböző gépalkatrészeket gyártanak.

Új színt, és egyre növekvő feladatokat hozott a cégk működésébe a szigetvári Hőszig Kft-vel történő kapcsolatfelvétel. Ennek keretében, komoly megrendeléseket teljesítettek kooperációban a cement- és bányaipari berendezések, csővezetékek, fluid-csatornák, valamint a mechanikus- és pneumatikus töltőgaratok gyártása során olyan ismert külföldi vállatoknak, mint pl. a Polysius AG., vagy éppen a Christian Pfeiffer Maschinenfabrik GmbH.

Megrendelőik sorába tartozik még a komlói Tegavill Kft is, ahova bedolgozóként pl. a folyami uszálytöltő berendezéseikhez gyártottak lakatosipari szerkezeti elemeket. Visszatérő megrendelőjük a Mohácsi Vasöntöde Kft. is, ahol a tető fémszerkezet cseréjétől, a serleges elevátor gyártása beszerelésén át, formaszekrények gyártásáig nagyon sokszínű a tevékenységük.  A szintén mohácsi Duna Épgép vállalaton keresztül az általuk gyártott termékek, pódiumok, korlátok, többek között még Hollandiába is eljutottak.
Ugyanakkor helyileg jelentős, volumenében sem elhanyagolható kapacitást köt le a telephely környéki mezőgazdasági üzemek, vállalkozók gépeinek, eszközeinek kifogástalan működéséhez biztosított folyamatos gyártási és karbantartói tevékenység is.

Jelenleg a két cég létszáma  24fő.

Ezen feladatok ellátása érdekében szervezett a gépparkjuk.