A Mattyi tó

A horgásztavat kezelő egyesület: Siklós és Vidéke horgász Egyesület
Halőr: Pál György
Elérhetősége: 06-30/934-9896
Elhelyezkedése: Matty dél-nyugati határától 300m-re a műút mellett
A víz típusa: Dráva holtág
A víz mérete: 13ha
Halállomány: ponty 35%, amúr 5%, süllő 20%, dévér 15%, kárász 20%, harcsa és busa 5%
Haltelepítés: minden évben történik.

A tó területén lehetőség nyílik csónak és stégbérlésre is a horgászat mellett. Aki hosszabb időt szeretne itt tölteni, az foglalhat szállást is a horgásztanyán, emellett csoportoknak, baráti köröknek van lehetőség sátorozásra, szalonnasütésre, bográcsozásra kialakított helyekkel, padokkal, asztalokkal. Az itt tartózkodók biztonságáról állandó őrjárat gondoskodik.

Horgászati idők: napkeltétől napnyugtáig nappali, melyre egész évben lehetőség nyílik, napnyugtától napkeltéig pedig éjszakai horgászás ra van lehetőség március 1-től október 31-ig terjedő időszakban. Tilalmi idő nem jellemző, de esetenként közvetlenül telepítés után 1-2 napig előfordulhat. A napi és heti jegyeket, valamint az egyesületi és tagsági díjakat a halőrháznál lehet váltani a nappali horgászat időszakában, a halőrökkel egyeztetett időpontban. Gyermekjegy váltására van lehetőség. A horgásztanya szállóvendégeinek külön stég és etetett helyek állnak rendelkezésükre térítésmentesen. Egyéb egyesületi stégek bérelhetők, a parton külön kijelölt helyek nincsenek. A nappali horgászidő végét a halőr hangjelzéssel jelzi.

Büfé közvetlenül a halőrház mellett található, illetve közvetlenül a tópart mellett működik a Gáti tanya, vagy a faluban a Paul’s Csárda.

A horgászegyesület kezelésébe tartozik még a Hótedra-tó, mely a Mattyi-tótól 1200m-re a Dráva folyó felé déli irányban található és kövezett út vezet odáig.

Hótedra tó

A horgásztavat kezelő egyesület: Siklós és Vidéke horgász Egyesület
Halőr: Pál György
Elérhetősége: 06-30/934-9896
Elhelyezkedése: A Mattyi-tó Matty község Déli-Nyugati határától 300 méterre a mûút mellet található, ahol a horgásztanyánál van a halõrház is. Innét kövezett úton 1200 méter megtétele után jutunk el a Hótedra tóhoz.
A víz típusa: Dráva holtág
A víz mérete: 11ha
Halállomány: ponty 62%, amúr 5%, süllő 2%, kárász 8%, harcsa 10%, keszegfélék 10% és csuka 3%
Haltelepítés: minden évben történik.

Tilalmi idő: csukára február 15-től március 31-ig. Más halak esetében nem jellemző, de esetenként telepítés után 1-2 napig lehetséges. A napi és hetijegyek megváltásának szabályai ugyanazok, mint a Mattyi tó esetében. Kijelölt helyek napijegyeseknek nincsenek, az egyesületi stégek bérelhetőek. A nappali horgászidő végét a halőrrel egyeztetni kell. Járműveket a stégek, parti horgászhelyek mögött vagy a kijelölt parkolóban lehet hagyni.

Siklós és Vidéke Horgászegyesület

Az egyesület elnöke: Györkő Jenő. 1958-ban alapították siklósiak az egyesületet mattyiak, gordisaiak, drávaszabolcsiak, villányiak és oldiak részvételével.

Székhely: Matty.

A horgászegyesület honlapja: www.mattyito.hu

A tagok jelenlegi létszáma 260 fő gyerekekkel együtt, ebből 8 személy mattyi. Évente körülbelül 150 fő vált területi engedélyt, a többiek egyesületi tagságot.

Az egyesület minden évben szervez horgásztábort gyermekek részére a Mattyi tó területén.